Dos anys després de signar l'acord pel trasllat de l'oficina comarcal, coneguda popularment com DARP, a l'edifici de l'antic Centre d'Acollida Turística (CAT) i un any després que el consistori en fes la cessió, l'Ajuntament de Puigcerdà i el departament d'Agricultura han acordat que l'obertura del nou equipament es faci durant el primer semestre del 2019.

El departament d'Agricultura i l'Ajuntament han mantingut recentment una nova trobada en la qual uns i altres s'han compromès a executar el trasllat d'una vegada. A partir d'aquest acord, el consistori es farà càrrec de l'adequació dels espais interiors amb un projecte d'obres que els seus serveis tècnics estan enllestint. Aquesta actuació tindrà un pressupost de 60.000 euros que l'equip de govern ja ha reservat. Per la seva banda, el Govern assumirà les despeses i l'execució per a la instal·lació del sistema de climatització de l'edifici i l'equip informàtic, així com l'equipament amb el mobiliari per als treballadors.

L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha remarcat que en aquesta ocasió l'acord és ferm i la nova oficina serà una realitat durant els primes sis mesos de l'any que ve. Per a l'equip de govern puigcerdanès l'edifici de l'antic CAT, situat a la primera anella exterior del nucli urbà, és idoni per acollir l'oficina comarcal del departament d'Agricultura perquè ofereix un bon accés i espai d'aparcament i es tracta d'un edifici nou que compleix els requisits laborals que ha de tenir una oficina d'atenció al públic de l'administració. Piñeira ha afirmat que els nous plànols de l'equipament ja estan «bastant avançats».