ERC de Puigcerdà ha confirmat el seu candidat a les eleccions municipals del 26 de maig. Serà el que des de fa mig any ocupa la cadira de regidor a l'Ajuntament, Joan Manel Serra. Amb aquesta decisió, el partit ha capitalitzat l'experiència i notorietat guanyada pel nou regidor en els últims mesos amb la voluntat d'iniciar una nova etapa del partit al municipi i al consistori, on vol recuperar el pes que hi va tenir fins fa dues legislatures.

Joan Manel Serra té 46 anys i va néixer a Puigcerdà. A la vila és conegut perquè ha estat jugador del Club Gel Puigcerdà, al qual encara està vinculat. Té estudis d'arquitectura tècnica i ha treballat en el sector immobiliari de la vall. La seva designació s'ha fet a través d'una jornada de votacions primàries en què ha estat l'únic candidat i ha obtingut la unanimitat dels militants d'ERC a la vila. La seva candidatura encapçala un nou equip de treball que es va gestar fa uns mesos aprofitant el relleu de l'últim cap de llista i regidor, Raimon Ribas. La formació republicana ha apuntat que en les pròximes setmanes anirà desgranant les línies principals de la seva aposta. En aquest sentit, en els últims mesos, l'activitat d'oposició del partit s'ha centrat, entre altres aspectes, en la gestió de la neteja i l'ordre a la via pública.

El gran repte d'ERC a Puigcerdà és aprofitar l'embranzida que en els últims anys ha guanyat el partit a escala nacional i, alhora, sumar aquest factor al possible desgast que experimenti el PDeCAT després de sumar ja dues legislatures. En les municipals del 2015, ERC va obtenir 372 vots, la qual cosa va suposar un percentatge de l'11,4% i un regidor a la sala de plens. La xifra va quedar molt lluny dels 2.237 vots de CiU i el seu 68,9% de percentatge i va fer tocar fons a la formació, o el que en quedava, que el 2011, ja amb uns resultats dolents pel que tenia fins llavors, va aconseguir tres regidors sota les sigles d'Endavant Cerdanya.

L'any 2011 EC va obtenir 729 vots i el 20,3% de percentatge. Les esperances d'ERC a Puigcerdà passen perquè es consolidin les tendències dibuixades en els últims comicis. Si bé fa de mal comparar per la diferència d'escenaris polítics, a les files republicanes locals es tenen molt present els 611 vots i el percentatge del 19,3% aconseguits a les eleccions al Congrés d'Espanya de l'any 2016. En aquells comicis, ERC va quedar en segon lloc a 38 vots de CDC. A les eleccions al Parlament del 2017, però, Ciutadans es va interposar com a segona força amb el 27,4% dels vots.