L'estació d'esquí alpí de Masella va iniciar oficialment ahir la temporada al Pirineu amb l'obertura de la pista de Coma Oriola. En un dia gris i fred que anticipa, segons apunten les previsions meteorològiques, un temporal de neu, Masella va engegar els remuntadors per als aficionats més ansiosos, principalment de la Cerda-nya i el mateix entorn de l'estació, perquè fessin els primers descensos.

Masella ha promès als seus clients que a partir del cap de setmana també obrirà la zona de debutants del Pla de Masella i la del Cap del Bosc fins al mateix Pla de Masella, amb 550 metres de desnivell. Si les condicions de la neu milloren, l'estació anirà activant més sectors.

L'obertura de l'estació en un 13 de novembre ha possibilitat als seus gestors tornar a lluir el títol honorífic de ser la primera estació a obrir al Pirineu i, segons els seus càlculs, aspirar també a ser la que ofereixi una campanya més llarga mantenint les pistes obertes fins entrat el mes d'abril.

De moment, els esquiadors van poder gaudir ahir d'una primera baixada amb uns gruixos d'entre 20 i 25 centímetres de neu pols gràcies a la innivació que les baixes temperatures han permès intensificar des de la setmana passada. Després de l'arrencada a Masella, Portè-Pimorent serà la següent a obrir, de moment, amb el sector de la Vinyola. Pel que fa a la Molina, ha anunciat l'estrena per al dissabte 23, però amb un tastet aquest cap de setmana. Font-romeu té previst obrir la setmana següent. I Port del Comte s'ha marcat com a objectiu obrir al desembre.