El Tribunal de Corts d'Andorra ha absolt Martí Cots Saleta, conegut com el Rambo de la Cerdanya i que estava acusat al Principat dels delictes de blanqueig de capitals, furt i accés il·lícit a casa habitada.

Segons van confirmar fonts judicials, s'ha decidit deixar-lo en llibertat, petició que es feia des de la seva defensa, la qual també demanava que l'internessin en un psiquiàtric durant un any. Per la seva banda, la Fiscalia demanava per a ell una pena de quatre anys de presó o una expulsió de 15 anys del país, acompanyada d'una multa de 30.000 euros.

Cots Saleta, amb un historial delictiu molt ampli, va ser detingut el 23 de desembre de l'any passat al municipi d'Encamp després de desaparèixer de l'Hospital de Santa Maria de Lleida el dia 7 del mateix mes.

El Rambo de la Cerdanya té, segons els Mossos d'Esquadra, catorze antecedents relacionats, principalment, amb robatoris de cotxes i en establiments, però també d'algun tiroteig amb la policia. A Catalunya el buscaven per haver atracat a punta de pistola l'Alp Hotel Masella, d'on es va endur milers d'euros que hi havia a la caixa.

El seu historial delictiu comença fa tres dècades i en el moment de la seva detenció al Principat andorrà se li van intervenir armes, diversa munició i carregadors, a més d'una considerable quantitat de diners en efectiu. Poc després, va ingressar al centre penitenciari de la Comella, del qual ha sortit en llibertat.