La Cerdanya ha iniciat aquest desembre un programa contra l'obesitat infantil. La Fundació Hospital de Puigcerdà i l'Hospital de Cerdanya, juntament amb el Consell Comarcal i l'Ajuntament de Puigcerdà, han impulsat el «Cerdanya en forma Kids», amb el qual es farà un seguiment personalitzat a deu nens i nenes d'entre quatre i dotze anys durant un any per controlar el seu pes i hàbits alimentaris i d'activitat física.

En el programa hi prenen part un equip multidisciplinari de metges, infermeres, dietistes i tècnics del Consell Esportiu que treballaran coordinats per detectar i tractar l'obesitat i el sobrepès en edat infantil. Segons han explicat els seus responsables, l'objectiu del programa és «establir hàbits alimentaris saludables, aconseguir una estabilització/disminució relativa de l'Índex de Massa Corporal, reforçar l'autoestima dels infants i promoure hàbits de vida activa, amb prescripció d'exercici físic i esport, de manera regular i planificada».

Per aconseguir-ho, els professionals implicats programaran durant un any cinc visites amb la dietista-nutricionista, nou visites a la Unitat de Medicina de l'Esport i onze visites d'infermeria de pediatria d'atenció primària, les quals es complementaran amb trucades de seguiment. Paral·lelament, s'oferirà als infants una activitat esportiva extraescolar d'una hora a la setmana.

Els nens participants ho faran de manera voluntària i gratuïta, però amb el compromís d'assistència a les visites i seguiment del programa. Després d'aquesta primera experiència, s'estendrà als nens i nenes de l'Alta Cerdanya amb la participació del Pol Pediàtric Cerdà.