12 de febrer de 2020
12.02.2020

El Govern perfora la galeria d'evacuació del túnel de la C-14

Les obres entre Organyà i Fígols fixen l'obertura del túnel de Tresponts per als pròxims mesos

11.02.2020 | 20:24
La visita d'obres amb el secretari d'Infraestructures, Isidre Gavín

Després de la represa de les obres del túnel de Tres Ponts de la carretera C-14, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, va visitar ahir els treballs que es fan a la galeria d'evacuació.

En el transcurs de la visita, Gavín va remarcar que les feines avancen a bon ritme i podran estar enllestides en els terminis fixats. Les obres han permès ara perforar la galeria de serveis, per la qual cosa el Govern calcula que l'actuació podrà estar enllestida durant el primer semestre d'aquest any.

El túnel de Tresponts ha de permetre a final d'aquest any evitar el congost que travessa l'actual traçat de la C-14 per la ribera dreta del riu Segre entre Organyà i Fígols. En aquest tram s'hi produeixen històricament despreniments de roques.

El projecte, que passa per ser un dels de més envergadura que porta a terme actualment la Generalitat, es va iniciar l'any 2018 amb un pressupost d'uns 35 milions d'euros. La galeria principal té 1,3 quilòmetres de llargada i 12,6 metres d'amplada i 7,9 d'alçada. El projecte inclou dues galeries d'evacuació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit