Dilluns entren a la fase 1 del desconfinament les regions sanitàries Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i Alt Pirineu i Aran. Les comarques de l'àmbit d'aquest diari com la Cerdanya i l'Alt Urgell, que pertanyen a la regió de l'Alt Pirineu i Aran, també iniciaran l'11 de maig el nou pas cap al desconfinament. Què es podrà fer, doncs, en aquestes regions, amb les noves mesures previstes per la Generalitat en la fase?Trobades i desplaçaments

Els ciutadans podran fer trobades de fins a 10 persones i desplaçar-se en transport públic o privat, sempre i quan sigui dins la mateixa regió sanitària.

Establiments i restauració

Pel que fa a la restauració, es permetrà anar a les terrasses dels establiments de restauració, que han de reduir a la meitat el seu aforament habitual. També es podrà anar a comprar o gaudir de serveis en establiments que no superen els 400 m2. Finalment, estarà permès l'allotjament en hotels i establiments turístics.

Cultura, lleure i esport

La cultura s'incorpora a la fase 1. Les noves mesures permeten assistir a espectacles culturals, visitar museus, amb restriccions del 30% de l'aforament, anar a biblioteques per al préstec i devolució de llibres i fer esport en diferents centres i espais

Culte i dol

Finalment, aquesta nova etapa del pla de desconfinament permet anar a llocs de culte i celebrar vetlles.

Totes aquestes activitats s'han de dur a terme sota els protocols de seguretat que contemplen el manteniment de la distància social i el rentat freqüent de mans.