09 de maig de 2020
09.05.2020
Regió7

Què es pot fer als municipis de l'Alt Pirineu durant la fase 1 del desconfinament?

La Cerdanya i l'Alt Urgell són les úniques comarques de l'àmbit d'aquest diari que passen a la següent fase

09.05.2020 | 20:52
Gent fent la compra a la Cerdanya

Dilluns entren a la fase 1 del desconfinament les regions sanitàries Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i Alt Pirineu i Aran. Les comarques de l'àmbit d'aquest diari com la Cerdanya i l'Alt Urgell, que pertanyen a la regió de l'Alt Pirineu i Aran, també iniciaran l'11 de maig el nou pas cap al desconfinament. Què es podrà fer, doncs, en aquestes regions, amb les noves mesures previstes per la Generalitat en la fase?

Trobades i desplaçaments

Els ciutadans podran fer trobades de fins a 10 persones i desplaçar-se en transport públic o privat, sempre i quan sigui dins la mateixa regió sanitària.

Establiments i restauració

Pel que fa a la restauració, es permetrà anar a les terrasses dels establiments de restauració, que han de reduir a la meitat el seu aforament habitual. També es podrà anar a comprar o gaudir de serveis en establiments que no superen els 400 m2. Finalment, estarà permès l'allotjament en hotels i establiments turístics.

Cultura, lleure i esport

La cultura s'incorpora a la fase 1. Les noves mesures permeten assistir a espectacles culturals, visitar museus, amb restriccions del 30% de l'aforament, anar a biblioteques per al préstec i devolució de llibres i fer esport en diferents centres i espais

Culte i dol

Finalment, aquesta nova etapa del pla de desconfinament permet anar a llocs de culte i celebrar vetlles.

Totes aquestes activitats s'han de dur a terme sota els protocols de seguretat que contemplen el manteniment de la distància social i el rentat freqüent de mans.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit