El departament de Salut de la Generalitat ha aixecat la intervenció que en les últimes quatre setmanes ha afectat la residència d'avis Sant Roc de Bellver de Cerdanya. Una vegada el departament ha constatat que les deficiències que va assegurar haver detectat a l'equipament han estat resoltes, ha tornat la gestió plena a l'Ajuntament de Bellver. Segons han explicat des del mateix departament, des d'aquesta setmana la gestió ja no està sota el control de la Fundació Hospital de Puigcerdà, ens sanitari de la Cerdanya que se n'havia fet càrrec des del dia 20 d'octubre arran d'un informe del departament que assenyalava algunes deficiències i de la irrupció d'un brot de Covid-19.

En el moment de la intervenció es van detectar onze casos positius entre els avis de la residència, en la qual hi vivien 29 persones. A aquests onze positius per Covid-19 entre els residents s'hi van sumar també cinc positius entre la plantilla de treballadors. En la nova situació que ha propiciat el retorn a la gestió municipal, a la residència Sant Roc de Bellver hi viuen 27 residents, amb un sol positiu per Coronavirus que aquest mateix dilluns rebrà l'alta i sortirà de l'aillament. Dels 24 professionals que hi treballen, cap té la Covid-19.

Des del departament de Salut han explicat que el nou informe que ha permès aixecar la intervenció constata que la gestió ha tornat a la normalitat en tots els seus àmbits, de manera que s'han millorat els detalls de la gestió sanitària, social i organitzatiu de caire intern. L'informe inclou un pla d'actuació rutinari a mig i llarg termini perquè no sigui necessària una nova intervenció.

L'Ajuntament nega la intervenció

Des de l'inici de la intervenció, l'Ajuntament de Bellver ha sostingut que l'acció del departament no ha consistit en una intervenció sinó en la contractació d'un professional tècnic assessor que ha ajudat a gestionar l'equipament.