Les estacions d'esquí alpí del Pirineu i la Cerdanya viuen unes hores d'incertesa davant les imminents reunions tant del govern espanyol com del Català per definir el grau de la desescalada. Tant Molina com Masella, a més de totes les estacions públiques catalanes, tenen la previsió d'obrir els remuntadors el proper dimecres 9 de desembre, per bé que encara no saben si podran rebre esquiadors del municipi, de la comarca, o d'arreu.

El temporal viscut al Pirineu el cap de setmana passat ha deixat les pistes de les cotes mitjanes i altes amb uns 30 cm de neu, i la dràstica baixada de temperatures dels dies posteriors els ha permès fabricar més neu. A aquesta bona situació de les estacions pel que fa a la pistes, s'hi suma la previsió que al final d'aquesta setmana arriba el Pirineu un nou temporal.

Des de Masella han explicat que l'estació obrirà tant sí com no el dimecres dia nou amb l'esperança de poder rebre aficionats d'arreu. En tot cas si les autoritats sanitàries espanyoles i catalanes decideixen mantenir la restricció de mobilitat, Masella obrirà per, en primer terme, els veïns dels seus municipis i en segon terme els veïns de Cerdanya si el confinament perimetral se subscriu a la comarca. En aquest cas, l'estació iniciaria una temporada al ralentí, i l'encararia com una preparació per la temporada turística de Nadal, la qual, com tota la resta, queda supeditada al devenir de la pandèmia i la desecalada.

Per la seva banda, La Molina també espera obrir el proper dimecres sempre que el confinament no sigui municipal, hi hagi neu i que les autoritats ho permetin. Molts hotels de la zona estan tancats, a l'espera que l'estació pugui obrir les seves pistes, però preparats per quan arribi aquest moment i poder complir amb les mesures de seguretat referents a la covid-19.

Des del Port del Comte asseguren que només els falta aconseguir més neu per poder obrir l'estació. El seu director, Albert Estella, apunta que ells obriran tan bon punt hi hagi neu a les pistes, encara que el confinament sigui municipal. Aquest dimecres ja han engegat els canons de neu artificial i confien en què le meteorologia acompanyi per poder tenir pistes llestes a mitjans de la setmana que ve.