La Seu d´Urgell iniciarà ´El Món Màgic de les Muntanyes´ 202-2021 aquest dissabte dia 5 de desembre amb l´acte tradicional d´encesa de llums de Nadal. L´Ajuntament ha anunciat la celebració d´un programa nadalenc que aquest any s´haurà d´adaptar a les restriccions sanitàries per la pandèmia.

Així, la primera activitat per als infants també es farà el mateix dissabte: la segona edició de la sortida «Anem a buscar els tions al bosc» que enguany, a causa de la pandèmia, també ha hagut de canviar de funcionament, tal i com ha explicat la regidora d´Infància de l´Ajuntament de la Seu, Núria Tomàs. Aquesta activitat a la natura, al Pla de les Forques, se celebrarà en dos torns entre quarts d´onze i la una del migdia i hi haurà el doble de nombre de tions. Igualment, per arribar-hi caldrà fer-ho en cotxe particular o a peu perquè no hi haurà servei de bus. Com a novetat d´aquest any, hi ha programada una activitat que es realitzarà els dies dos i cinc de gener que porta per títol ´Un despertar màgic des del balcons i les finestres´. Aquest serà un acte sorpresa que tindrà lloc per tot el municipi.

En la presentació del programa, l´alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, ha remarcat que «el Nadal d´aquest any, que serà un Nadal diferent, adaptat a totes les mesures anticovid-19, però alhora serà un Nadal amb la mateixa il·lusió que tots els anys, un Nadal ple de màgia de les nostres muntanyes». Fàbrega ha volgut agrair a la feina de tots els equips de tècnics de l´Ajuntament per l´elaboració del programa d´actes: «Ens hem hagut de reinventar, de fer les coses molt diferents a causa de la covid-19, per això vull fer arribar un agraïment immens a tot l´equip humà que hi han treballat per poder celebrar aquest Nadal adaptat a les noves circumstàncies».