Puigcerdà tindrà en les pròximes setmanes una comissaria de la Policia Local adaptada als temps actuals, tant pel que fa als serveis interns pels agents com pel tracte directe i proper amb la ciutadania.

L'Ajuntament ha anunciat el final de les obres i l'imminent trasllat del cos dels actuals baixos sense accés directe del carrer a l'edifici consistorial a la nova seu de la plaça de Santa Maria, en un espai més gran, cèntric i visible al cor de l'illa de vianants. El projecte és una de les grans actuacions del mandat i amb l'adequació final de les oficines es tanca un procés d'obres que acumula més de cinc anys i que s'ha allargat més del previst a causa de diversos problemes amb les empreses adjudicatàries, entre els quals la retirada d'una de les empreses que feia les obres. L'equip de govern ha avançat que durant les properes setmanes es portarà a terme el trasllat del servei cap a la nova seu, que oficialment té l'adreça al carrer Querol 25, a l'edifici de l'antic hospital.

Les noves dependències de la Policia Local disposen d'un espai d'atenció al públic, diversos despatxos, sala de reunions i office, vestidors, lavabos per a homes i dones, sala d'arxiu i armer. La fase final de l'actuació ha comportat una inversió de 127.000 euros i una aportació de 70.000 euros de la Diputació de Girona.

Amb el trasllat al costat del Campanar, la Policia Local vol obrir una etapa de major visibilitat i proximitat amb els ciutadans.