L'Ajuntament de Puigcerdà ha decidit substituir la cavalcada de Reis del dia cinc per una rebuda dels tres mags a la qual s'hi podrà accedir tan sols després de registrar-se al portal web de l'Ajuntament i fer-hi una reserva dels tiquets. La fórmula planteja vuit franges horàries des de quarts de sis de la tarda fins a quarts de deu del vespre per tal d'evitar que el centre de la vila s'ompli de famílies.

El consistori ha anunciat a través d'un vídeo difós a les xarxes socials en el qual hi apareixen els tres reis i el seu patge que «aquest any no hi haurà cavalcada dels Reis Mags d'Orient pels carrers de Puigcerdà, però sí hi haurà una recepció a la plaça del Call on Ses Majestats saludaran els nens i nenes...» Segons ha remarcat el mateix Ajuntament, «l'activitat és gratuïta però és obligatori que cada nen o nena tingui tiquet d'accés, ja que l'aforament a la plaça serà limitat. Cal seleccionar franja horària per tal d'evitar aglomeracions. Els adults acompanyants no han d'agafar tiquet. No podran entrar a la plaça adults que no acompanyin un menor».

Igualment, els organitzadors de l'acte han establert un decàleg de consells i avisos: es recomana que els nens vagin acompanyats per un únic adult per evitar aglomeracions; a causa de les restriccions sanitàries de la pandèmia de la covid-19, els Reis i patges no tindran contacte físic amb els infants, els quals sí rebran, però, una bossa individual de caramels sense gluten i un obsequi; els nens es podran fotografiar amb els resis respectant la distància de seguretat marcada per l'organització; s'habilitaran circuits independents d'entrada i sortida a la plaça; l'ús de mascareta serà obligatori a partir dels sis anys i a les cues s'haurà de respectar la distància entre les bombolles de convivència; l'organització podrà obrir noves franges horàries si la demanda de places així ho requereix; els nens i nenes que ho vulguin també podran lliurar les cartes al campament del patge Fumera que estarà a diversos punts del municipi entre els dies dos i cinc de gener.