L'Ajuntament de Puigcerdà ha aprovat una segona edició de la línia d'ajudes locals de mil euros als professionals de la vila afectats per la crisi econòmica. En aquesta segona edició, el consistori ha decidit ampliar el ventall de sectors per tal que se'n puguin beneficiar professionals que en la primera convocatòria, realitzada el mes de desembre, en van quedar exclosos.

Després d'algunes manifestacions al carrer dutes a terme per part de sectors professionals en contra de la seva situació econòmica derivada dels confinaments de la Cerdanya, primer municipal i posteriorment comarcal, l'Ajuntament de Puigcerdà ha decidit incloure també en les ajudes altres sectors que també s'han vist greument afectats. Concretament, els sectors del transport, la distribució i logística, que amb els establiments de restauració tancats han vist aturada la seva activitat, així com el sector agroalimentari, que també ha hagut de frenar la producció i els guies turístics, els quals s'han quedat sense visitants a qui atendre.

Segons han explicat des de l'Ajuntament puigcerdanès, en la convocatòria també entraran alguns comerços singulars així com serveis i negocis relacionats amb el comerç.

Es fixa per al març

Aquesta segona edició de les ajudes de mil euros que concedeix l'Ajuntament s'obrirà durant el mes de març a través de la tramitació electrònica. En la primera edició del programa de subvencions locals per aquesta crisi derivada de la sanitària, destinada principalment a la restauració i comerç, el consistori va entregar una ajuda d'uns 300.000 euros.