Puigcerdà tornarà a celebrar aquest mes de juliol la Universitat d’Estiu Ramon Llull. Ajuntament, Associació Universitària de Cerdanya i els rectors de l’URL han acordat reprendre la proposta acadèmica i, alhora, afavorir les inscripcions entre visitants i veïns amb una reformulació de la tarifa de preus dels cursos. En aquesta 23a edició, la graella de preus se situarà entre els 20 i els 45 euros, segons han apuntat des de l’organització, amb la voluntat d’afavorir al màxim la participació. La rebaixa se situa de mitjana per sobre del 50%.

Els més beneficiats amb la rebaixa seran els veïns de la Cerdanya, que optaran a preus d’entre 20 i 35 euros. En edicions anteriors els preus se situaven entre els 15 i els 60 euros, i en funció de les hores sobrepassaven els 100 euros. Per la seva banda, els visitants tindran accés a una graella d’entre 30 i 45 euros. Abans el límit era de 80 euros. El cartell de cursos inclou «Els conflictes socials: uns anys de revoltes (1890-1936)»; «Monogràfic Wolfgang Amadeus Mozart»; «Mindfulness a la vida quotidiana: refredant les flames»; Taller de canalització vascular ecoguiada per a infermeria: iniciació; Taller de fotografia nocturna: fotografiant estels; «Dietes emergents versus dieta mediterrània»; i Iniciació al teatre d’improvisació.

El programa d’activitats obertes es concentrarà en tres dies a partir del 13 de juliol amb les conferències inaugural i de cloenda, la Nit de les Arts i la dels Estels.