La plataforma Stop JJOO ha anunciat la incorporació al manifest Per un Pirineu viu, aturem els JJOO d’hivern de noves personalitats del món de la política i la cultura, entre els quals l’expresident de la Generalitat per Junts per Catalunya, Quim Torra; l’activista pels drets humans i diputat al Parlament, Ruben Wagensberg; el músic i cantant Lluís Llach o la sallentina Anna Gabriel. Així, segons ha anunciat la plataforma, Torra ha argumentat que «és necessari que govern comenci a canviar les prioritats i sigui capaç de replantejar les apostes cap al turisme de masses, l’oci de gran format o les operacions desajustades a la voluntat popular, així com tenir en compte les necessitats reals de les comarques i no imposar una candidatura dels Jocs Olímpics d’hivern Barcelona-Pirineus». En paral·lel, Gabriel ha remarcat que «Cal aturar els JJOO d’Hivern. Al Pirineu, a Mallorca o Alacant és necessari un canvi de model socioeconòmic. Estan convertint els Països Catalans en un complex turístic i ja sabem que això per a les treballadores suposa més precarietat, més desigualtat i més destrucció del nostre entorn".

Per la seva banda, Wagensberg ha posat de manifest “que els JJOO d’hivern són del tot incompatibles amb un model socioeconòmic just i sostenible amb el medi”.

El manifest va ser presentat públicament el passat 10 de novembre amb el suport inicial d’una quarantena de personalitats del Pirineu, entre les quals els esportistes Kílian Jornet, Núria Vilarrubla i Araceli Segarra, el filòsof Xavi Antich, els músics Alidé Sans i Sergi Carbonell, del grup Txarango, l’editor Jordi Creus o l’economista Lourdes Beneria. 

Stop JJOO ha recordat que continua recollint suports col·lectius i personals al manifest, tant del Pirineu, dels Països Catalans com d’arreu, via web https://stopjjoo.cat/manifest/.».