El projecte de tallers afectivo-sexuals, que, amb el títol «Som com som», impulsen diverses institucions i organismes de la Cerdanya, ha fet una passa més en la seva aplicació, ja que ha entrat a més aules de la comarca.

En els últims dies, els tècnics que porten a terme l’educació en l’àmbit afectiu i sexual han estat a les aules del cicle inicial de la ZER Baridà i les d’educació d’infantil de les escoles Santa Coloma de Ger, Isòvol i Meranges i l’escola Santa Cecília de Bolvir. El projecte «Som com som» l’impulsen l’Àrea d’Igualtat i el servei d’informació i atenció a la dona (SIAD), l’àrea d’educació, l’àrea de joventut i el Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS) del Consell Comarcal, el servei de Llevadores de Cerdanya, els EAP de la comarca i de l’Alt Urgell, el Centre de Recursos Pedagògics i l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Puigcerdà.

Els objectius del programa són ensenyar i aprendre sobre els aspectes cognitius, emocionals, físics i socials de la sexualitat i proporcionar coneixements i habilitats per a l’empoderament com a éssers conscients de la salut, benestar i dignitat; fomentar i prevenir les relacions afectives i sexuals respectuoses i conscienciar la comunitat educativa i les famílies en l’àmbit de la perspectiva de gènere. En aquesta ocasió, han dut a terme la nova etapa de xerrades a les escoles la psicòloga del CDIAP Cerdanya Montse Segura i el psicòleg col·laborador del projecte Miquel Alet.