Les regidories de la Gent Gran i de Cultura de l´Ajuntament de la Seu han organitzat un cicle de conferències sobre l´Alzheimer que se celebrarà entre el 21 i el 19 d´octubre. Les xerrades tindran lloc els dimecres 21 i 28 d´aquest mes i el 5 d´octubre a la biblioteca Sant Agustí, que coorganitza el cicle, a les vuit del vespre. Les tres conferències abordaran aspectes mèdics de la malaltia, aspectes cognitius, emocionals i conductuals i els recursos socials que l´administració posa a l´abast dels familiars dels malalts.

En l´organització del cicle de conferències també ha participat la fundació Sant Hospital de la Seu i el Consorci d´Atenció a les Persones de l´Alt Urgell.

La neuropsicòloga de la unitat sociosanitària de la fundació Sant Hospital, Susanna Forné, ha considerat que l´organització del cicle «és molt interessant, ja que és molt important la sensibilització de la societat envers la malaltia a l´hora de poder donar suport tant als malalts com a les famílies». La iniciativa de l´activitat va sorgir de la biblioteca Sant Agustí amb la intenció de participar en els actes de commemoració de l´Any Internacional de l´Alzheimer. En el marc d´aquesta participació, la biblioteca ha editat una guia que recull les lectures més adients per afrontar la malaltia.