Puigcerdà torna a reparar els lavabos del llac i fa una crida al civisme

L’Ajuntament denuncia el vandalisme que malmet els espais públics des de fa anys

Una de les portes dels labavos del parc Shierbeck amb pintades i forats

Una de les portes dels labavos del parc Shierbeck amb pintades i forats / AJ PUIGCERDÀ

Miquel Spa

Miquel Spa

L’Ajuntament de Puigcerdà ha fet una crida a frenar les bretolades que malmeten els espais i equipaments públics i obliguen el mateix consistori a destinar part del pressupost municipal a arreglar-los. L’equip de Govern ha activat la petició de més civisme als carrers després d’arreglar els lavabos públics del parc Shierbeck, un dels espais turístics més visitants perquè volten l’estany. Es tracta, alhora, d’uns lavabos que arrosseguen un llarg historial de bretolades fins al punt que l’Ajuntament els ha hagut de tancar en nombrosos períodes de temps.

En aquesta línia, el consistori ha fet una crida a través dels seus canals de comunicació: «L’Ajuntament de Puigcerdà continua treballant per reparar el que el vandalisme destrossa. En aquest cas, la Brigada Municipal, sota la coordinació de la Regidoria de Desenvolupament Urbà, Activitats, Obres i Serveis ha hagut d’actuar i reparar les pintades, els grafitis i els danys provocats als banys públics de l’Estany de Puigcerdà per diversos tipus d’actes incívics». Així, l’equip de Govern remarca que «el consistori denuncia i lamenta aquestes accions que perjudiquen el conjunt de la ciutadania i prega respecte al mobiliari urbà que ens pertany a tots i a totes».

El vandalisme és una de les problemàtiques que arrossega Puigcerdà des de fa anys, fins al punt que en fa tres l’Ajuntament va fer instal·lar càmeres de videovigilància a les principals places i espais urbans.