El bloqueig del contracte de neteja obliga Puigcerdà a buscar un reforç

Les al·legacions de la mateixa empresa que presta el servei no permeten renovar-lo

Contenidors de recollida de deixalles plens a Puigcerdà | A.V.

Contenidors de recollida de deixalles plens a Puigcerdà | A.V. / Miquel Spa. Puigcerdà

Miquel Spa

Miquel Spa

L’Ajuntament de Puigcerdà buscarà mesures provisionals per millorar la recollida de la brossa i la neteja dels carrers mentre tingui bloquejat als jutjats per al·legacions el nou contracte de concessió. El consistori es veu lligat de mans i peus per renovar un servei que fa més de dos anys que té pendent de canviar a causa de les al·legacions que presenta l’empresa que encara hi presta el servei.

El concurs públic per a la concessió del nou servei de neteja dels carrers i recollida de part de la brossa està encallat des de fa més de dos anys. La situació afecta la neteja dels carrers i la recollida de la fracció orgànica i de rebuig, ja que la resta és competència del Consell Comarcal. L’empresa cerdana que ha prestat el servei en els últims anys ha presentat al·legacions que no deixen al consistori renovar el servei i, en canvi, li permeten anar allargant la seva feina a la capital cerdana. Davant d’això i el fet que l’equip de govern no veu per ara una solució immediata i que ni tan sols hi pot fer res perquè és sobre la taula de la justícia, ha decidit aplicar mesures alternatives com ara ampliar la brigada municipal i en la mesura del possible contractar una altra empresa externa de reforç que assumeixi part del servei. L’ampliació de la brigada va lligada al projecte d’impulsar noves contractacions per a la plantilla de treballadors municipals, les quals han d’incloure com a mínim una dotzena de places, segons els càlculs de l’equip de govern.

L’alcalde de Puigcerdà, Jordi Gassió, ha explicat que «aquest és un tema que ens fa mal, perquè tan sols la manera com es veu el poble ens fa mal i no és a les nostres mans desencallar la situació, i tampoc ho estava a les mans del govern anterior, fins i tot es podria allargar dos anys més». Es dona la circumstància que l’empresa que va presentar les al·legacions al primer contracte va perdre el primer contenciós, però com que l’Ajuntament va haver de fer un contracte nou a causa del temps que havia passat del primer, també ha presentat al·legacions al segon, paralitzant de nou el procés. Mentrestant no es resolen les al·legacions, la mateixa empresa continua prestant el servei ja que es tracta d’una feina que s’ha de fer de totes maneres, amb la qual cosa es veu beneficiada de la seva acció judicial. Ara el consistori veu que una vegada es resolgui el procés judicial haurà de redactar un nou contracte, perquè també haurà passat prou temps per haver d’actualitzar com a mínim els preus. Gassió hi ha afegit que, per tal d’evitar noves al·legacions, l’equip de govern «estem valorant que com que, tant si ens donen la raó o no, haurem de fer un nou contracte per posar-lo al dia, mirarem que no sigui impugnable per cap banda, que ningú s’hi pugui agafar per enlloc; però va per a llarg termini».