Enxampen i denuncien quatre motoristes de trial en un circuit il·legal a Bolvir

Els Agents Rurals localitzen després de dies de seguiment aquest espai en una àrea de pastures on també hi ha una zona de flora protegida

Els motoristes enxampats a Bolvir

Els motoristes enxampats a Bolvir / AGENTS RURALS

Eva Batlle

Els Agents Rurals han enxampat quatre motoristes de trial que utilitzaven un circuit il·legal a Bolvir. Tots han acabat denunciats per circulació motoritzada fora pista en una àrea de pastures.

El cos que vetlla pel medi ambient després de diversos dies de seguiment i en una de les inspeccions programades a la zona va poder interceptar quatre motos que utilitzaven aquest circuit ubicat a la zona de la Solana de Cerdanya.

Flora protegida

Es dona el cas a més, que aquesta zona on es va "construir" aquest circuit coincideix parcialment amb una àrea de flora protegida i, per tant, la circulació motoritzada li podia suposar un greu perill. Concretament, hi ha una àrea d'interès d'una espècie vulnerable, la sideritis (Sideritis bubanii).

A banda, en aquest espai també hi ha gravats ibers en roques de la Solana de Cerdanya i per tant, és una zona també de protecció de jaciments arqueològics. Ambdós aspectes estan regulats però no van acabar afectant a la denúncia dels motoristes.