Antoni Vigo de Bellver és distingit Mestre Artesà Alimentari

El xarcuter de l’Antiga Casa Jaume acumula 37 anys a l’obrador fent embotits tradicionals de la Cerdanya

El xarcuter Antoni Vigo de Bellver amb el diploma

El xarcuter Antoni Vigo de Bellver amb el diploma / ARXIU PARTICULAR

Miquel Spa

El cansalader de l’Antiga Casa Jaume de Bellver de Cerdanya, Antoni Vigo, ha rebut aquesta setmana la distinció de Mestre Artesà Alimentari per part del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. El guardó distingeix la feina i trajectòria d’un dels professionals de la carnisseria i els embotits amb més prestigi a la comarca. 

El cansalader xarcuter Antomi Vigo i Pubill acumula 37 anys d’experiència, iniciant-la l’any 1989 a l’obrador familiar aprenent dels seus pares i passant a agafar les regnes del negoci el 1992. El xarcuter ha rebut altres distincions com ara la medalla de plata i bronze en el cinquè, setè i vuitè Concurs de Xolis i secallona del Pirineu o les mencions del jurat en el segon Concurs Tradicional de llonganissa de Manlleu, en el cinquè Concurs de Botifarra d’ou singular o el Concurs nacional de botifarra catalana a la Fira Origens d’Olot, segons ha destacat el mateix Vigo. 

En una comunicació feta a través de les xarxes socials de l’establiment, Vigo ha apuntat sobre el diploma que «tot això no seria possible sense esforç i constància però també gràcies a les ensenyances rebudes i als nostres clients que ens permeten seguir treballant i innovant cada dia amb el seu suport».  

Vigo va complementar la seva pràctica professional amb formació a l’Escola de Capacitació Agrària del Pirineu i a l’Escola d’Oficis de la Carn. La cansaladeria Cal Jaume de Bellver és un punt de referència al comerç del poble, la Batllia i la comarca tant pel públic local com pels visitants que l’omplen els caps de setmana pels seus productes agroalimentaris.