Cerdanya i Arieja exploren noves vies de cooperació turística

Empresaris i institucions vinculades al Camí dels Bons Homes celebren dues jornades de treball conjunt

Participants en la trobada transfronterera al volntant del Cami Bons Homes

Participants en la trobada transfronterera al volntant del Cami Bons Homes / ARXIU PARTICULAR

Redacció

La Cerdanya ha acollit un viatge d’intercanvi entre empreses locals i de l'Arieja relacionades amb establiments del Camí dels Bons Homes. Aquesta trobada organitzada per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i l'Agència de Desenvolupament Turístic de l'Ariège, ha aglutinat 10 establiments turístics de l'Arieja i 21 persones de diferents empreses i entitats catalanes vinculades al Camí.

Segons han explicat des de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, "en aquesta trobada s’ha treballat i ampliat el coneixement de les empreses turístiques del Camí d’ambdós costats de la frontera, sobre l’itinerari turístic, els camins i els recursos existents, per tal d’augmentar el nivell de la qualitat de la informació que estan oferint als seus clients. A la vegada que s’ha potenciat l’espai relacional entre aquestes empreses, compartint experiències i idees entre les empreses de serveis turístics del Berguedà, Cerdanya i Ariège que operen a la travessa transfronterera". Així, la trobada es va començar compartint les experiències de cada empresa en relació als usuaris de la travessa, i es van generar noves idees d’accions pel 2024 per part de les empreses catalanes del Camí. D’aquí en van sorgir diverses propostes en relació a la promoció, la comunicació, l’edició de material, l’organització d’activitats, la col·laboració amb prescriptors, accions amb mercats europeus i diferents elements de fidelització de clients entre altres temes. El mateix dia també es va realitzar una excursió per GR 107 a la Vall de la Llosa, municipi de Lles de Cerdanya, tal com han explicat des de l'Agència berguedana.

El segon dia on hi havia la trobada transfronterera amb la participació d’empreses i tècnics de l’Ariège per fomentar el coneixement mutu per tal d’informar millor a l’usuari del Camí, aprendre i inspirar-se coneixent noves iniciatives empresarials, fer un balanç de l’any 2023 i proposar noves idees per la promoció de la ruta al 2024. Els responsables de les jornades han apuntat que "va ser una bona oportunitat perquè els empresaris de l’Arieja coneguessin els municipis de la Cerdanya, i es va fer una visita guiada per Bellver de Cerdanya, Santa Maria de Talló i Prullans. També es van visitar les instal·lacions del Cerdanya Eco-Resort, per conèixer de primera mà les seves experiències a nivell de sostenibilitat i innovació turística. Les persones participants han fet una valoració molt positiva d’aquesta experiència, a la vegada que s’han construït les bases del full de ruta a treballar per l’any 2024 i més enllà. Un gran pas per continuar teixint xarxa transcomarcal i transnacional en la millora de la dinamització del Camí dels Bons Homes".

En aquesta jornada hi han participat establiments turístics del departament francès de l’Ariège, entre allotjaments turístics, representats del Consell Departamental de l’Ariège, la Fédération Française de Randonnée Pédestre (FFRP) i la responsable de la Communauté de Communes de l’Haute Ariège. Així com allotjaments catalans de la ruta, guies, responsables de Turisme Cerdanya, Consell Comarcal de la Cerdanya, Ajuntaments de Bellver i Lles, Parc Natural Cadí Moixeró i la directora de l’IDAPA.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.