16 de març de 2008
16.03.2008
Cultures

La manresana Dolors Viladrich estrena el seu primer disc de sardanes, «Il·lusions»

16.03.2008 | 01:00

Ahir era un dia especial per a Dolors Viladrich i Pascual (Manresa, 1936). S´estrenava el seu primer disc de sardanes, Il·lusions (Discmedi). Les composicions van sonar en la ballada de la tarda a la Plana de l´Om. A la nit, a l´hora de tancar aquesta edició, estava previst que comencés un concert de presentació al teatre Conservatori de Manresa.
«Tinc uns nervis feliços», deia emocionada. Als 71 anys li ha arribat el moment de publicar el primer disc. L´únic que va fallar va ser la distribució del cedé. Només uns pocs afortunats van poder comprar-lo. La resta hauran d´esperar-se que d´aquí uns dies arribi a les botigues.

De totes maneres ahir es va poder sentir Amic David, Penya Blaugrana Manresa (escrita coincidint amb els 50 anys), Un sentiment (la seva primera peça, hi va dedicar dos anys) o Un Esclat d´il·lusions (pel trentè aniversari de l´escola de música Esclat). «Miro d´escriure unes sardanes balladores. Amb moments de protagonisme de la tenora», deia Viladrich per descriure-les. «De tot el procés me n´ocupo jo: de la melodia, de l´harmonia, la instrumentació... N´estic molt satisfeta del resultat».
Tot i que el disc s´estrenava, totes les sardanes ja havien sonat en d´altres ocasions. L´única que encara no ha presentat en públic és la que ha dedicat al Grup Sardanista Tamborí, de Sant Pere de Ribes. L´estrena serà al maig.
El programa del concert d´ahir a la nit al teatre Conservatori també estava previst que inclogués peces de Manel Saderra Puigferrer, Pere Rigau, Joan Pons, Agustí Borgunyó, Ricard Viladesau i Joan Domènech Moner. La batuta de la direcció musical de la cobla Montgrins la va portar Martí Camós. Les presentacions eren a càrrec de Josefina Espinalt.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.