Les noves paraules pertanyen a àmbits de coneixement tan diversos com l'esport, les noves tecnologies, les ciències de la vida i la salut, la gastronomia, la comunicació o la gestió empresarial. El Termcat tamnbé incorpora al seu web la terminologia dels videojocs, en què destaquen formes com avatar, retallada (clipping), eliminació (culling) o enemic final (boss).

Un bloc significatiu el constitueixen els termes esportius, entre els quals s'inclouen denominacions d'esports poc difosos o practicats de fa poc, com ara futvòlei, netbol i lacrosse, aikido, full-contact, kendo, kick-boxing, quadriatló o taijitsu i altres denominacions d'àmbits com els esports de motor, el bowling (la gimnàstica, el billar o l'hípica.

Destaquen també els termes de l'àmbit dels mercats financers, entre els quals s'inclouen les denominacions broker, com a sinònim de mediador, o dealer com a alternativa catalana a l'anglès trader, capital flotant o assegurança de multiinversió, que és 'unit link' en anglès.D'altra banda, s'han fixat termes de l'àmbit mèdic, com ara espòting o transparència nucal i també de biologia cel·lular, com pinçament de membrana.