El quartet de pop-rock Suite, que formen Pol Brau (veu i guitarra), Jesús Calleja (veu i guitarra), Valentí Riera (baix) i Oriol Font (bateria), va obtenir la primera posició en la seva semifinal del Festival Emergenza per a grups novells, que es va disputar dissabte passat a la sala Razzmatazz de Barcelona. La banda de Santpedor va superar la tercera ronda del concurs i va aconseguir el pas a la final del proper 26 de juny, que tindrà lloc a l'escenari principal de l'emblemàtica sala barcelonina i atorgarà una plaça per a la gran trobada mundial del proper mes d'agost a Alemanya, on hi haurà les millors formacions de les fases nacionals d'arreu del món.

Els fans bagencs de Suite van omplir dos autocars i van ser testimonis dissabte a la nit de l'èxit d'un grup que es va crear el 2008 i ja està treballant en el seu segon disc. L'Emergenza es va començar a celebrar l'any 1992 i, des d'aleshores ha aplegat més de 121.000 grups arreu del món, sempre amb la premissa de donar una oportunitat a les bandes emergents.

Suite va iniciar el seu recorregut el mes d'octubre passat, quan va obtenir la tercera posició en el seu grup de vuitens de final, en un concert celebrat a la sala Mephisto (Barcelona). El dia 8 de gener, la banda va afrontar els quarts de final i va aconseguir el segon lloc, que li va valer el pas a la primera semifinal, celebrada el cap de setmana passat. En aquesta penúltima ronda nacional, els bagencs es van enfrontar a vuit bandes, a les quals va superar abastament en el còmput global dels vots del públic i el jurat. Suite va obtenir 181 punts, davant dels 115 d'Icestorm, una banda barcelonina de metal.

La proposta de pop-rock de Suite ha seduït els responsables de valorar les actuacions dels participants. Pas a pas, la formació santpedorenca s'ha fet un lloc en la gran final de Barcelona, on hi haurà els dos primers classificats de cadascuna de les semifinals que se celebren aquests dies. El premi per al vencedor -com també passarà amb el guanyador de la fase de Madrid- serà el viatge al Taubertal Open Air Festival, un dels certàmens de més prestigi que se celebren anualment al continent europeu, el proper mes d'agost.

Suite actuarà dissabte a la plaça de Sant Domènec de Manresa, a partir de les 8 del vespre, en el marc d'un concert que organitza Creu Roja. Tres hores i mitja després, el quartet es desplaçarà a Santpedor per actuar a la terrassa del bar Aston.