El Teatre Kursaal de Manresa estrenarà, el poper diumenge 18 de març, l´espectacle "Florinda, la vaca pallassa", una cantata on hi participaran un total de 850 nens i nenes d´entre 3 i 8 anys de divuit escoles de música de diferents punts de la Catalunya Central, procedents de les comarques del Bages, Berguedà, Osona, Solsonès i Baix Llobregat i majoritàriament associades a l´Associació Catalana d´Escoles de Música (ACEM).

L´acte de presentació l´ha fet aquest migdia el regidor d´Ensenyament i Universitats, Antoni Llobet; la cap de zona de l´ACEM, Ruth Matamala; l´editor de l´editorial manresana Zenobita, Josep Antoni Serra; i el cap d´estudis del Conservatori de Manresa, David Sisó.

Llobet ha mostrat la seva satisfacció pel fet que Manresa sigui l'escenari de la cantata i ha assegurat "que la crisi no és excusa per oferir serveis de qualitat". Per al regidor d´Ensenyament "un acte d e les dimensions i qualitat d´aquest espectacle musical, amb l´edició també d´un llibre i DVD, exemplifica que en cap cas hem de retrocedir sinó consolidar els projectes amb l´esforç de tots".

Finalment, Llobet ha manifestat que "si bé la cantata és itinerant, la ciutat de Manresa s´ofereix a l´ACEM per celebrar-la les vegades que calgui".

En nom de l'Associació, Ruth Matamala ha explicat el procés que ha seguit l'organització de la cinquena edició de la cantata i el camí per fer-la possible, i ha reconegut que "cada any el llistó està més alt". Per a la representant de l´Acem, aquest espectacle "és important perquè és un producte que estrenem o produïm cada any".

Matamala ha assegurat que la cantata "no només és un e spectacle fet per nens i nenes sinó que és un autèntic esdeveniment familiar, que convida a crear una vivència i dóna un missatge pedagògic". També ha afegit que la publicació d´un llibre de la cantata "aconseguirà pal·liar la mancança que ens quedava cada any quan finalitzava l´acte".

Per la seva part, David Sisó ha destacat la participació dels alumnes del Conservatori de la Manresa en la cantata i en l´enregistrament d´algunes de les cançons que s´inclouen en el DVD.

Aquesta és la cinquena edició que l´Acem organitza aquesta activitat, i que enguany ha estat assajada durant les passades setmanes a les aules de música de les escoles participants. Per aquesta edició s´ha triat el teatre Kursaal per a la seva estrena, un espai que permetrà una posada en escen a molt més teatralitzada. Les edicions anteriors s´havien celebrat a Súria, Olesa de Montserrat, Taradell i Berga.

Un conte escrit i il·lustrat per l´artista Manel Justícia

Florinda, la vaca pallasa és un conte escrit i narrat per l´artista Manel Justícia, que a través de les il·lustracions fetes pel mateix autor i amb cançons inèdites creades especialment per Ferran Andechaga, Sergi Esparza i Sara Hernández expliquen la història màgica d´una vaca somniadora que intenta captivar els nens i nenes.

Justícia ha agraït l´ACEM "la confiança atorgada durant aquest anys" i ha animat a les persones i les famílies a assistir "a un espectacle de qualitat, que convida a ballar, a fer coreografies i gaudir d'un acte que de ben segur s´ho passaran molt bé" . El creador del conte ha explicat que el grup Mestres de pallassos faran els enllaços entre cançons i "estaran preparats fer-nos arrencar un somriure".

A més, ha afegit que un dels factors importants d´aquesta cantata "és el procés de vivència i pedagògic viscut des de que arriba el text fins la implicació dels nens, dels professors i les famílies".

Hi participen divuit escoles de música

La participació de divuit escoles farà que la cantata s´hagi de fer en tres torns diferents que seran els següents:

Primer torn. 11.15 h.

- Centre d´Arts Musicals l´Estudi d´Olesa de Montserrat

- EMM de Berga

- EMM El Mas de Sant Joan de Vilatorrada

- EMM de Taradell

- EMM de Súria

- EM M de Puig-reig

Segon torn. 13.30 h.

- Aula de música de Sant Pere de Torelló

- EMM el Faristol de Roda de ter i l´Esquirol

- EMM Cal Moliner de Sallent

- EMM d´Abrera

- EMM de Moià

- EMM de Vacarisses

- EMM de Navarcles

- EMM de Callús

Tercer torn. 17.30 h.

- Conservatori de Manresa

- Esclat

- EMM musicant de Cardona

- EMM d´Olesa de Montserrat

Preu de les entrades:

L´entrada de l´espectacle té un cost de 5 euros per a les famílies dels alumnes de les escoles associades a l´Acem, i 7 euros per a les famílies de les escoles no associades i per al públic en general.