Els processos previs a la gestació, el part i els primers mesos posteriors al naixement són l'eix argumental de Vincles, una obra de les manresanes Àngels Torras i Míriam Tirado que data del 2005 i ara publica de nou el segell manresà Angle Editorial actualitzat i ampliat. El volum es presenta amb il·lustracions del reconegut dibuixant manresà Manel Fontdevila.

Mare i filla són les protagonistes d'una obra que afronta la maternitat des de la consciència que es tracta d'un fet únic en la vida tant dels pares com del nadó. Escrit amb un sentit cronològic, Vincles aborda les diferents etapes des de la preconcepció fins a la lactància, passant per la gestació i el moment del part. Així mateix, les autores inclouen un capítol dedicat a explicar com reaccionar quan les coses no surten tal com s'havien previst, un altre sobre el fenomen de l'adopció i un darrer a l'arribada a casa.

Tal com explica Torras, el llibre "parla del desig de tenir fills, d'engendrar-los, estimar-los, parir-los i ajudar-los a fer-se grans. D'una cosa que passa des que el món és món, i que massa sovint es fa de manera poc conscient, perquè toca o no toca, però ja que hi som... què hi farem...". El llibre surt a la venda al preu de 16,90 euros. Torras és terapeuta i fa un treball d'acompanyament a parelles. Tirado exerceix de periodista i escriu sobre maternitat al bloc www.aflordepell.cat.