22 de abril de 2015
22.04.2015

Un llibre analitza la novel·lística catòlica de la literatura catalana

Publicacions de l'Abadia de Montserrat també treu
el darrer volum de Robert Vallverdú sobre el carlisme

22.04.2015 | 00:00

El segell editorial de Montserrat oferirà un ventall eclèctic de propostes en aquest Sant Jordi, amb novetats en camps tan diversos com la literatura infantil, l'estudi literari i la història de Catalunya. Publicacions de l'Abadia manté sempre constant l'esperit de servei al país i a la cultura com la principal línia d'actuació.
Carles Lluch es va doctorar en literatura catalana amb la tesi La novel·la catòlica a Catalunya (1939-1968), un treball que nodreix Novel·la catalana i novel·la catòlica. Aquest estudi se centra en les figures de Joan Sales (Incerta glòria), Blai Bonet (El mar, Judas i la primavera) i Xavier Benguerel (El testament, L'intrús) per parlar del corrent literari que es va desenvo-lupar sobretot després de la Guerra Civil Espanyola i que té el referent en la narrativa al voltant de la condició humana des d'una òptica cristiana d'autors com Bernanos, Greene i Mauriac en temps de les dues guerres mundials.
Robert Vallverdú posa el pany i forrellat a la tetralogia sobre el carlisme a Catalunya amb el volum La metamorfosi del carlisme català: del "Déu, Pàtria i Rei" a l'Assemblea de Catalunya (1936-1975). El darrer dels quatre llibres sobre la qüestió tracta sobre la guerra civil, el franquisme i l'inici de la transició, moment d'hegemonia de Joan Carles com a rei. En el terreny de la filosofia, apareix el volum II del Llibre de meravelles de Ramon Llull, que correspon als llibres VIII-X.
Els relats guanyadors i finalistes del Concurs de narrativa literària Mercè Rodoreda, que convoca l'Ajuntament de Molins i ja ha complert vint-i-una edicions, s'apleguen en el llibre Pensa en això que t'he dit, maca, i altres narracions. Montserrat Anguera, per la seva part, firma El locutor, una novel·la sobre la vida d'un seguit de personatges a la Catalunya del 1958. Per als més petits de la casa, nens i nenes de 0 a 2 anys, la il·lustradora Montse Fransoy presenta Sant Jordi, un conte que els pares poden llegir als fills.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema