Els grups Alvians, de Sabadell, i Pearson, de Sant Cugat, han estat els guanyadors de la votació popular de la mostra d'artistes l'Aglà, i són, per tant, les formacions que tocaran amb Blaumut i David Carabén (Mishima) en el festival de música de Fonollosa, Vesprades sota l'Alzina. En el procés obert, s'han emès 917 vots, dels quals els primers n'han obtingut el 49,8% i els segons han quedat amb el 29,4%. Els altres dos grups finalistes eren Xavi Alías i Fito Luri.

Les actuacions es realitzaran a l'alzina centenària del mas de Querol els dissabtes 20 de juny (Blaumut) i 11 de juliol (David Carabén) i les entrades ja estan a la venda a Internet (www.vesprades.cat). Aviat es podran adquirir presencialment a Cal Calet de Fonollosa i a Sibelius de Manresa.

Els Alvians presenten el seu primer disc autoeditat, Brúixoles, en el qual volen reflectir que "cada cançó és un sentiment i cada sentiment una brúixola que ens guia pel món". En un espectacle titulat Brúixoles girant, el grup oferirà un format més acústic, sense perdre la seva essència pop-rock. Pel que fa a Pearson, són un projecte d'estil indie-pop català que combina cançons suaus i narratives amb moments d'energia i sonoritats elèctriques. Aquest any han estrenat un disc, de nom Pearson, amb deu cançons.