Avui, el centre de Manresa s'omplirà de sardanes amb un toc holandès amb l'actuació de La Cobla Principal d'Amsterdam, l'única cobla sardanista que existeix fora de Catalunya. Serà el seu primer concert a la capital bagenca després de 28 anys d'història. La ballada, oberta a tothom, es farà a la plaça de Crist Rei i començarà a 2 quarts de 10 del vespre. La cobla interpretarà un repertori amb peces com La barca blanca, de M. S. Puigferrer, Rosa de Sant Jordi, de F. Martínez, Mercè, de J. Saderra o Roca Ventosa, de J. Bonaterra.

"Cada dos anys, fan una gira de concerts per tot Catalunya, i actuen bàsicament a les comarques de Girona", explica Núria Soler, membra de Foment de la Sardana, que forma part de l'Agrupació Cultural del Bages. "Aquesta vegada havien tingut un parell d'anul·lacions, i quan es van posar en contacte amb nosaltres vam pensar que era una molt bona oportunitat, ja que és una cobla d'un gran nivell i és difícil de veure a casa nostra".

Fundada a la capital holandesa el 1987, La Cobla Principal d'Amsterdam va rebre la creu de Sant Jordi l'any 2007, i ha contribuït a estendre el so de la sardana més enllà del territori català.