La cinquena edició del projecte Vi_suals, que uneix món vinícola i art, va sumar més públic que mai en la seva jornada central, que va celebrar-se ahir a la tarda entre la plaça Sant Domènec i la Plana de l'Om de Manresa i que va haver de sortejar la pluja just després de la inauguració, al voltant de les 7 de la tarda. "L'art és una expressió en què l'estètica va més enllà de les paraules, i com en el vi-per moltes etiquetes descriptives que utilitzem- anem a cavall de les sensacions", va dir Joan Soler, president del Consell Regulador de la DO Pla de Bages, en valorar la iniciativa durant l'acte d'inauguració.

Per a Soler, l'objectiu d'unir els dos sectors és aconseguir que aquests es mantinguin a primera línia: "el vi és un gran aliat de la inspiració, de l'art", va afirmar.

Així mateix, Roser Oduber, presidenta de la Taula d'Arts Visuals (TAV) de la Catalunya central, va valorar que el format pictòric d'enguany permetrà que les obres "s'exposin de manera itinerant a diferents territoris, per fer arribar a tot Catalunya el que es fa al Bages", va considerar. Per la seva banda, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va celebrar la consolidada trajectòria de la DO Pla de Bages, amb 20 anys d'història, i la sinergia assolida entre món cultural i vinícola. També va felicitar-los pel premi Estrella de Regió7.

Un cop amb la mostra inaugurada, autoritats i convidats van recórrer les instal·lacions i les obres de la plaça Sant Domènec i fins a la Plana de l'Om. Tant la Mostra de Vins dels cellers de la DO Pla de Bages, amb la col·laboració de Cuineres del Bages, com la Mostra d'Art Efímer Urbà, a càrrec de quinze artistes que presentaven les seves creacions en suport tèxtil de 3x1 metres, inspirades en el color del vi, eren visitables fins a les 11 de la nit. Com també ho era l'exposició de Foto Art Manresa i la Projecció de Curts de Cine Club Manresa a l'Auditori de la Plana de l'Om. El programa Vi_suals, pensat per apropar la cultura vinícola al teixit social de Manresa, va viure ahir, de fet, una de les seves jornades més esperades. Aquest va ser el colofó a un projecte que ha inclòs moltes d'altres activitats, impulsat per l'Ajuntament de Manresa, la DO Pla de Bages i la Taula d'Arts Visuals (TAV), amb Cineclub Manresa i Foto Art, i en què aquest 2016 fins a 13 cellers de la DO Pla de Bages han apadrinat una quinzena d'artistes que han fixat la mirada en el color del vi. Totes les obres quedaran exposades del 8 de juny al 9 de juliol al Museu de la Tècnica de Manresa.