El concert organitzat al castell de Cardona per la fundació que capitaneja el reconegut cardiòleg vinculat al municipi Valentí Fuster va tornar a aplegar-hi rostres reconeguts del món polític i econòmic. L'actuació de música clàssica va repassar peces destacades de Johann Sebastian Bach i Antonio Vivaldi, entre altres compositors dels segles XVII i XVIII. Notes musicals interpretades pel conjunt de música barroca Forma Antiqua, i que van trobar l'entorn ideal a l'església romànica de Sant Vicenç, situada dins del conjunt arquitectònic medieval.

El concert anava més enllà d'una simple actuació. És tot un esdeveniment social, amb cabuda per a grups reconeguts de música clàssica i punt de trobada de personalitats destacades que donen suport a la Fundation for Science, Health and Education (SHE), que lidera Fuster. Abans que la música esdevingués la protagonista de la vetllada, hi va haver un refrigeri per als assistents. Entre la llarga llista de convidats -n'hi havia 250- es va poder veure l'empresària Alicia Koplowitz i la vicepresidenta del Govern català, Neus Munté. Però també van participar-hi en converses disteses l'exmarit de la infanta Elena de Borbó, Jaime de Marichalar; el president del Banc Sabadell, Josep Oliu; Jordi Portabella, exportaveu d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona i director actual de l'àrea d'investigació i coneixement de La Caixa, entre altres.

El concert va ser la nota final d'una jornada en què l'entitat de Fuster va fer balanç un any més del projecte Cardona Integral, una iniciativa que pretén impulsar projectes per fer del poble un municipi on es promoguin els hàbits saludables.

Grand Tour és el nom de l'espectacle musical que va oferir Forma Antiqua divendres a la nit, el mateix nom -deien els intèrprets mateix- que s'utilitzava per definir els viatges dels fills de l'alta burgesia del segle XVIII per tot Europa amb la finalitat de cultivar-se tot visitant museus i assistint a concerts.

"Crec que és un dels millors concerts que hem ofert mai en els set anys que fa que la fundació organitza l'esdeveniment. L'apartat vocal, a més, ha estat d'una gran qualitat. La música que s'ha escoltat estava molt d'acord amb l'espai", comentava Valentí Fuster a Regió7. I és que el solista, Carlos Mena, havia treballat amb el compositor i musicòleg d'Igualada Jordi Savall.

Fuster també pretén, amb aquest esdeveniment, fer conèixer Cardona i potenciar-hi, a part del projecte de salut, grans concerts de música clàssica.