El Saló de Sessions de l´Ajuntament de Manresa acollirà dijous 29 de juny, a les 8 del vespre, l´acte de lliurament de la Medalla de la Ciutat al Mèrit Cultural a Joan Soler i Foyé, a títol pòstum. El ple va aprovar, per unanimitat, la concessió d´aquesta distinció, el passat mes d´abril.

El manresà Joan Soler (1962-2014), guanyador amb Javier Berrocal d´un Goya el 2004 pel documental Los niños del Nepal, va morir als 51 anys a causa d´un càncer. L´atorgament de la distinció neix d´una iniciativa ciutadana que té al darrere l´entorn familiar amb el suport d´entitats com l´Associació Festival de Cinema de Manresa, el Festival Internacional de Cinema Social Clam, Cineclub i l´Associació Josep M. Cunill i Solà pel Comerç Just.

Manresa va homenatjar el mes de maig, a través del Clam, la figura de Soler que el 1999 va ser un dels principals impulsors del desaparegut Fecinema i president de la coordinadora de Festivals de Cinema i Video de Catalunya entre el 2005 i el 2009.

Impulsor de l´establiment Caddie, Soler va fundar la seva productora de cinema, Cinefilms, centrada en el documental social, de denúncia i històric, amb la qual va signar una quinzena de treballs. Soler també va fer una incursió en el món de la política el 2011 amb la candidatura Manresans.