FIRA DE SANT ANDREU, MANRESA

La fira tindrà parades d'artesans i entitats davant de Crist i Rei i als carrers d'Àngel Guimerà i a la plaça de Sant Domènec; firataires al passeig de Pere III, tot el cap de setmana; un inflable infantil davant l'església de Crist Rei i la mainada també podrà fer passejades amb ponis entre Crist Rei i el Passeig. A l'antic carrer dels Esquilets (Sant Joan Baptista de la Salle) hi haurà la setena Mostra del Vi Novell, que organitza Tomasa-Vins, Licors i Caves, amb productes de 17 cellers. Les atraccions de gran format de la fira estaran obertes divendres, dissabte i diumenge al polígon dels Trullols. L'Ajuntament ha anunciat un reforç del servei de bus urbà per facilitar-hi l'accés. També, Pista de gel. Fins al 14 de gener, instal·lada a Sant Domènec. Es poden obtenir vals de descompte als comerços col·laboradors.

2a TROBADA PLAQUES JANÉ BAQUÉS, IGUALADA

Diumenge, de 8 a 13 h, al vestíbul de l’Ateneu Igualadí. Es vendrà la placa d’argent troquelada (3D) i envellida a un preu de 20 euros.

FIRA DE L'ALLIOLI DE CODONY I MERCAT DE NADAL, POBLA DE LILLET

Dissabte, a partir de les 10 h, al centre de la vila.

FESTA MAJOR DE MAIANS

Dissabte. 17 h, taller Despertant els sentits, amb Pepi Navarro. 23 h, bingo per la marató de TV3. Diumenge, concert de la coral Flor de Boix després de la missa de les 12 h. 18 h, l’Associació Teatral El Teló representarà la comèdia Ramona, de Josep Torras. Entrades. 5 euros.

FESTA DE SANT ELOI DE MASQUEFA

Dissabte. D’11 a 20 h, Fira dels invents, Fira dels Impossibles, impossibles, mercat i mostra d’oficis. 11 h, a la biblioteca, inauguració de l’exposició Masquefa, 30 anys de gegants. 11.15 h, xerrada Giragonçant. Història dels Gegants de Masquefa. 22 h, a la sala polivalent, teatre amb Cinc dones i un mort, a càrrec del grup Teatrerus. Diumenge. 11 h, amb inici a la plaça de Muriel Casals, passada dels gegants i els gegantons. 13 h, al pati, Danses catalanes amb l’Esbart Dansot de Capellades. 18.30 h, teatre amb Cinc dones i un mort. Tota la programació a www.masquefa.cat.

MERCAT ECOLÒGIC SOM TERRA, SALLENT

Dissabte, de 9 a 14 h, a la plaça de la Pau.

FESTA DE SANTA BÀRBARA, SÚRIA

Dissabte, a les 18 h, al saló de sessions de l’Ajuntament, presentació pública i ponència Les mines de Súria com a actiu estratègic, a càrrec de l'economista surienc Francesc Reguant. Diumenge. 11 h, xaranga pels car-rers de la vila. 20 h, a la nau de Ca l’Agut, ball amb Spin-Off. Dilluns, a les 8.15 h, a la rotonda del pont de Salipota, tronada i ofrena en record de tots els miners. Programació a www.suria.cat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

Fira de l'Avet a Espinelves (fins el 10 de desembre)

Fira de Santa Llúcia al voltant de la catedral de Barcelona (fins el 23 de desembre)

Fira d'Hivern del Bruc (dissabte)

Fira d'Hivern - Capgirem l'Avet, Castellterçol (dissabte)

Fira d'Artesans i de Nadal d'Aiguafreda (dissabte)

Fira de Nadal i Mercat d'Artesans de Caldes de Montbui (dissabte i diumenge)