El Festival GiraCirc, a la petita localitat moianesa de Collsuspina, que l'agost passat va celebrar la seva tercera edició, ha estat nominat com a millor iniciativa per a la projecció del circ en els VIII Premis Zirkolika de Circ de Catalunya, que se celebraran el proper 20 de desembre, durant la Nit de Circ 2017, que enguany torna al Circ Històric Raluy. El Festival GiraCirc competirà amb la Carpa Revolució (Sant Pere de Ribes), l'Escola de Circ Saltimbanqui (Vilanova i la Geltrú), l'Escola de Teatre i Circ d'Amposta i l'Associació RAI (Barcelona).

Entre les companyies nominades hi ha la terrassenca Circ Pistolet, nascuda del retrobament de dos artistes, Enric Petit i la manresana Rat Serra, que van començar junts el 2003 en el món de les arts circenses i que el 2009 presentaven el primer espectacle de la companyia. Circ Pistolet, que el 2014 va rebre per Incert el Gran Premi BBVA Zirkòlika de circ i una menció especial a la millor direcció artística, ha estat nominat en dos categories (espectacle de sala i de carrer) amb el mateix muntatge adaptat als dos escenaris: Quan no tocàvem de peus a terra. Circ Pistolet competirà, en sala, amb Paradís Pintat, de la pallassa Pepa Plana; Fang, de l'acròbata Quim Girón; Invisibles, del 21è Circ d'Hivern de l'Ateneu Popular de 9 Barris, i Dékoncert, de la Cia Solfacirc. En carrer, amb Bangaluru, de Todozancos, i Pulso, d'Atempo Circ.

També hi ha tres nominacions en la categoria de millor artista emergent: Alba Comella (Barcelona, 1990), Andreu Cadadellà (Anglès, 1994) i María Cavagnero (Buenos Aires, 1981). En millor número de circ hi ha cinc nominacions: Alba Comella (corda llisa), Andreu Casadellà (trapezi washington), Emiliano Sánchez Alessi (malabars horitzontals), Marilén Ribot (corda volant) i Matías Marré (roda cyr).