Els alumnes de primer de batxillerat de l'institut Guillem de Berguedà de Berga Ian Flores i Anna Saus són els primers joves que han rebut la beca que lliura la Berguedana de Folklore Total per impulsar l'estudi de la cultura popular al Berguedà. Tot i que es tracta de la tercera convocatòria d'aquesta borsa d'estudi, enguany ha estat la primera vegada que s'hi ha presentat algú.

Ahir a la tarda es van fer públics els noms dels dos alumnes que van interessar-se per formar part de la borsa, que té l'objectiu, segons va explicar la secretaria de l'entitat María del Agua Cortés, de «generar entre els joves l'interès pel patrimoni cultural de la comarca i animar-los a investigar».

Cadascun dels joves ha escollit un dels temes que es proposaven des de l'associació cultural per fer el treball de recerca de batxillerat durant aquest curs. Des d'ara ja poden començar a treballar-hi i, un cop l'hagin presentat al seu centre de secundària, també l'hauran de fer públic en un acte organitzat per la mateixa associació. Ian Flores ha escollit el treball «Aprofundiment en el coneixement de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya al Berguedà»; mentre que Anna Saus, s'ha decantat pel tema «Músics sense solfa al Berguedà. Memòria oral» .

Tots dos rebran una ajuda econòmica, que surt del fons de l'entitat, de 500 euros per desenvolupar la seva investigació, i a la vegada, tindran suport d'un tutor especialista en aquest àmbit, que serà un dels membres de l'associació. Cortés va anunciar que després de la presentació del treball és possible que se'n pugui publicar un fragment en alguna revista especialitzada.