La Patum, Berga

Dissabte, a les 11.30 h, a la plaça de Sant Pere, diada castellera dels Quatre Fuets amb els Castellers de Berga, els Castellers de Vilafranca i la Colla Castellera Capgrossos de Mataró. A les 17.30 h, a la plaça Viladomat, 67è concurs nacional de colles sardanistes amb la Cobla Pirineu. Amb la col·laboració de la colla Cim d´Estela. A les 20 h, a la plaça Viladomat, els Quatre Fuets.

Festa major de Fals

Dissabte, al matí, caminada popular pels plans de Muncunill i les vinyes de Jaumandreu, en el marc dels actes del 150è aniversari del naixement de l´arquitecte Lluís Muncunill. Inscripcions: fonollosa@fonollosa.cat o 93 836 60 05. Hi haurà esmorzar. A les 17 h, al Casal de Fals, campionats de billar i brisca. A les 17 h, a la pista poliesportiva, 3r Torneig de mataconills. Bases a www.acrfals.com. Inscripcions: 695 930 708 o inscripcionsfals@gmail.com. Diumenge, a les 12 h, Aplec del Grau, amb missa solemne, ball de l´Almorratxa, balls de corrandes i cascavells de Fals i repartiment del panet. A les 14 h, dinar sota les alzines del Grau. Inscripcions: 695 930 708 o inscripcionsfals@gmail.com.

Trobada de diables de Manresa

Tabalada i cercavila de foc. Dissabte, a les 22 h, a la plaça Gispert. Organització: Associació d´Amics i Comerciants de Gispert i Rodalies i Xàldiga.

Festa del parc del Castell, Manresa

Diumenge, de 9 a 13.30 h, al parc del Castell, matinal de dansa i activitats. Festa intergeneracional. Organització: Associació de Veïns Passeig i Rodalies i Associació de Veïns Vic-Remei.

Primavera Shopping, Masquefa

Diumenge, d´11 a 21 h, comerços amb ofertes especials, 14 racons amb encant decorats amb flors i altres elements orgnamentals i activitats per a tots els públics: maquillatge artístic, exposicions, inflables, contacontes, marató de pianos, xocolatada, actuacions musicals...

Trobada de tractors antics, Moià

Diumenge, itinerari per diferents indrets de Moià en tractor antic. Més informació: www.moia.cat.

10a Trobada del Motoclub Navarcles

Diumenge, a les 9.30 h, darrere l´ajuntament, esmorzar. De 10.30 a 12.30 h ruta per diferents poblacions i ball country a la plaça de la Vila amb el grup Country 7 de ball. Sortejos de regals.

Fira de Pinós

Dissabte, a les 18 h, inauguració d´exposicions. A les 19 h, col·loqui: La història de les comunicacions al món rural. A les 20.45 h, sopar de germanor. Preu: 15 euros. Reserves: 678 69 15 39 o 687 52 80 57. Diumenge, a les 9 h, emorzar popular i 12è concurs de pintura ràpida. a les 11 h, inauguració de la fira de productes artesans amb repic de campanes i trabucs. A les 12 h, missa solemne cantada. tot seguit, benedicció del pa. De 12 a 14 h, al santuari de Pinós, parada de servei de tapes de Territori de Masies. Preu: 1,5 euros el platet o el got. A les 14 h, dinar de fira. Preu: 18 euros. Campionat de botifarra. A les 18 h, cloenda amb l´actuació de l´Esbart Rosa d´Abril de Castellterçol. Berenar amb xocolatada i coca.

Festa occitana, els Prats de Rei

Diumenge, a les 12 h, a la parròquia de Santa Maria, missa en llengua occitana. Ja fa 12 anys que l´oficia monsenyor Valentí Miserachs, mestre de capella de Santa Maria la Major. Cants en occità a càrrec de la coral Mare de Déu del Portal.

Mercat d´antiguitats i col·lecconisme, Sant Fruitós

Dissabte, com cada últim dissabte de mes, de 9 a 14 h, al Cobert de la Màquina del Batre.