Música, teatre, màgia, espectacles infantils i la Fira Mediterrània ompliran d'activitat el teatre Conservatori de Manresa la propera tardor, en què l'equipament, concretament el dia 9 de novembre, celebrarà el 140è aniversari. Amb aquest repertori de propostes es consolida la voluntat de convertir el recinte en un dels escenaris de la programació estable d'arts escèniques de la ciutat.

La 4a edició del Festival Màgic de Manresa donarà el dia 22 de setembre el tret de sortida, amb Enric Magoo com a presentador de la gala, en què hi prendran part il·lusionistes d'arreu del país. Uns dies després serà el torn del duet manresà format per Jo Jet i Maria Ribot, que estrenaran nou muntatge amb un cor de sis joves.

Posteriorment, i durant els primers dies d'octubre, la Fira Mediterrània ocuparà el Conservatori amb tres de les propostes musicals més rellevants del programa: Les cançons seran sempre nostres, que va guanyar el Premi Teresa Rebull amb una mirada nova al cançoner català tradicional, a càrrec d'Arnau Tordera (Obeses) i el multiinstrumentista Magí Canyelles; la versió del Cant Espiritual d'Ausiàs March que proposa Carles Dènia; i la fusió de jazz, flamenc i sons mediterranis que interpretaran Chano Domínguez i Paolo Fresu.

En el capítol teatral, destaquen quatre textos de temàtiques diferents però que aborden qüestions d'abast general. Mala broma, amb Ana Sahun, Ernest Villegas i Òscar Muñoz, tracta sobre els límits de l'humor; Un tret al cap, que protagonitzen Imma Colomer, Em-ma Vilarasau i Vicky Luengo, parla de l'ètica periodística; Els nens desagraïts, amb Teresa Vallicrosa, Muguet Franc, Guillem Motos i Ramon Pujol, qüestiona el fanatisme religiós a partir d'una experiència real que va tenir lloc en ter-res gironines; i Los bancos regalan sandwicheras y chorizos, amb un repartiment coral, s'ambienta en el context sociopolític espanyol quaranta anys després de la fi de la dictadura.

En el cicle Platea Jove, els carismàtics Chapertons presentaran Rodó, un espectacle que aplega els millors gags d'altres peces del grup; i Paràsits és un musical on un grup de joves s'organitzen per plantar cara al règim nazi a través de la música i l'activisme social. El cicle infantil Imagina't oferirà tres espectacles al Conservatori: Hi ha res més avorrit que ser una princesa rosa; Superbleda; i Sempre de vacances. Les entrades de tots els espectacles del Conservatori ja són a la venda.