Es preveu que sigui l'esdeveniment més destacat de la Festa Major de Monistrol de Montserrat. Ja n'hi ha un precedent: Fama, el musical, del juliol del 2013, que va omplir com mai la plaça de la Font Gran. Es calcula que van veure l'espectacle unes 1.200 persones. Ara, el nou repte és un altre musical: Sister Act, el de l'artista de cabaret que s'amaga en un convent de monges i que parteix d'una pel·lícula homònima (1992) protagonitzada per Whoopi Goldberg.

El projecte, encapçalat de nou pel monistrolenc Pepo Flores, torna a implicar artistes professionals i amateurs, i ha trobat la complicitat de molts veïns, tant en la interpretació (més de 200 persones es van apuntar al càsting), com en els equips de vestuari (amb dissenys d'Encarnació Palomo) i organització. L'espectacle, en el qual ja fa tres mesos que es treballa, s'estrenarà el divendres 27 de juliol (21.15 h).

Al cap de cinc anys de Fama, el veïnat de Monistrol, amb l'impuls de l'Ajuntament (entre l'escenari, l'escenografia, el so... hi destinarà més de 6.000 euros), s'ha tornat a engrescar a tirar endavant un musical. Va encetar el camí el festival de microteatre que es va fer l'octubre dins del cicle Racons i que, davant la bona acollida, ja es pensa a repertir-lo. Va ser una iniciativa de Pepo Flores (Monistrol de Montserrat, 1991), que té una àmplia experiència com a actor i cantant, en espectacles de Coco Comín i de la productora Gestmusic, i actualment, entre d'altres, treballa amb la companyia Planeta Impro. El monistrolenc també ha estat enguany el director artístic de la Festa dels Romeus, en la qual es fan escenificacions de quan la pesta feia estralls a la població. I aquí es van acabar de detectar «les ganes de fer teatre per part de molts monistrolencs», destaca l'alcalde, Joan Miguel Rodríguez.

Un cop fet el càsting, amb participants de Monistrol i forans, es va acabar definint un repartiment amb 22 intèrprets, la gran majoria amateurs locals. «Ens hem trobat que no saben cantar, no saben ballar... Els hem donat molta canya, i els estem encaminant. Com que no han fet mai un musical és un precipici total, però serà molt divertit!», destaca Flores, que, com a director artístic, té la col·laboració de Berta Peñalver (Premià de Dalt, 1981) en la direcció musical i d'Andrea Santos (Badalona, 1993), que també ja va participar a Fama, en la direcció coreogràfica i d'escena.

A més, a Sister Act, amb text i cançons en català, hi actuaran, desinteressadament, cinc actrius professionals: Júlia Brichs, Júlia Orti, Laura Bosch, Laura Montero i la monistrolenca Natàlia Garcia, que assagen amb els amateurs. Brichs, que interpreta la protagonista, Deloris van Cartier, explica que és un projecte que «motiva molt, per la implicació i l'amor que hi posen els veïns. A més, la història passa en un convent, i la germanor que es crea entre els actors és real». Orti també destaca «l'ambient familiar, que crea una l'energia positiva que es plasmarà a l'escenari».