La ballarina manresana Tània Cornet es va imposar dimarts al campionat d'àmbit mundial que se celebra a Sitges aquesta setmana. Cornet va ballar el Moving'up per al campionat KSH Children Solos Hip-Hop de la World Dance Cup. Fa dos anys ja havia estat també guanyadora de la prova, aleshores a Jersey, Regne Unit. Enguany, però, l'entorn de la manresana preveia una major disputa, perquè a diferència de llavors, a Sitges hi ha hagut una participació molt més gran de països d'arreu del món. El ball de Tània, però, va rebre el favor del jurat internacional.

La jove Cornet, que demostra una evolució constant en el perfeccionament de la dansa del hip-hop, s'ha preparat amb el professor Kanga Valls, a l'escola Músique Dance, de Sant Adrià del Besos. Amb aquesta mateixa peça que ha portat al concurs mundial de Sitges, Cornet ja fa tenir un meritori segon lloc al concurs previ en l'àmbit de l'estat espanyol. Aleshores va ser segona, perquè tot i que en la puntuació del jurat havia sumat més punts que no pas els altres competidors, va rebre una sanció per excés de temps. Ahir, el temps era l'ajustat i la victòria, ajustada, la va portar al lloc més alt del podi.

Cornet va rebre 92,8 punts, i va tenir en el jove de deu anys Cheng I Lou , de Macau, el seu màxim rival. Va quedar a poques dècimes, amb 92,3 punts acumulats. En tercer lloc, una altra catalana, Nahiel Domènch, de Gavà. El gruix de la competició se celebra al complex hoteler Melià, de Sitges, però la prova específica de KSH Children Solos Hip-Hop es va celebrar a l'escenari d'El Prado, de la mateixa localitat, amb la participació d'una trentena de joves. Enguany, el concurs ha tingut la presència de participants de països com Anglaterra, Xina, Índia, Israel, Àustria, Bulgària o Ucraïna.