n El Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages viurà avui una de les vetllades més especials dels darrers anys. El certamen està acostumat a oferir concerts de solistes de gran prestigi i també ha portat, en diverses ocasions, formacions orquestrals i corals de renom. Però, aquesta nit, als jardins de Món Sant Benet es podrà escoltar una de les cantates més famoses: Carmina Burana, de Carl Orff.

Sobre l'escenari, l'Orquestra Simfònica de les Terres de Lleida, l'Orfeó Lleidatà i la Polifònica de Puig-reig, amb els solistes necessaris, duran al públic una obra de la qual es coneix sobretot el cor inicial ( O fortuna), que s'ha fet servir per a sintonies de programes de ràdio, anuncis i la banda sonora de la pel·lícula Excalibur, entre d'altres usos.

La peça és emblemàtica del repertori simfònicocoral i pren el nom del còdex trobat el 1803 a l'abadia de Bura Sancti Benedicti, a Baviera. En les seves pàgines, uns joves estudiants i clergues van transcriure, cap al 1230, al voltant de 300 rimes i cançons que són un exemple de poesia goliàrdica, la que canta a la bona vida -el vi, el joc i les dones-, tot i que els seus protagonistes són homes d'església.

Després del concert íntim dels germans Claret, que va tenir lloc dijous passat, el festival farà avui a la nit un gran desplegament de facultats per interpretar una peça que no deixa ningú indiferent.