L'exposició itinerant Xilografies. La fusta feta imatge arriba al Museu de Moià per fer-hi estada fins al 17 d'octubre. La mostra s'inaugura avui a les 12 h, en un acte que presidiran l'alcalde Dionís Guiteras i Oriol Lladó, diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona.

Organitzada per l'Ajuntament i el Museu Comarcal de Manresa, la Diputació de Barcelona, la Fundació Carulla i la firma liquidDocs, l'exposició fa una reivindicació de la xilografia catalana de l'època barroca i neoclàssica a través dels fons de la Col·lecció Rubiralta i Garriga.

La xilografia és una tècnica de gravat en planxes de fusta que va donar com a resultat un seguit de peces escultòriques de baix relleu que van servir als impressors. Alhora, constitueixen un potent arxiu gràfic de la història dels inicis del disseny industrial, la moda, la música, els oficis, els costums, les festivitats i la cultura popular de la societat preindustrial del país.

L'exposició s'estructura en mitja dotzena d'àmbits temàtics, que donen testimoni de la capacitat d'innovació de la xilografia al llarg del temps. Les obres que s'exhibeixen abasten tots els terrenys esmentats i proporcionen una mirada molt precisa a la vida d'un moment de la història.