Sor Lucía Caram, que rebrà la Creu de Sant Jordi 2018 de la Generalitat, ha explicat aquest migdia a Regió7 que "fa uns mesos" la va trucar l'exconseller de Cultura Lluís Puig per dir-li «que el govern a l'exili em donava la Creu de Sant Jordi», i que ahir ho va fer la consellera al càrrec, Laura Borràs, però no va poder agafar la trucada, de manera que encara no li ho havien comunicat de manera oficial.

La monja del convent de Santa Clara, nascuda a Argentina i arrelada a Manresa, i que ha destacat per la seva lluita a favor del més desafavorits amb projectes com la Fudació del Convent de Santa Clara (fins fa quatre dies Fundació Rosa Oriol), Invulnerables i la casa de la infància (Espai La Caixa Francesc d'Assís), valorava el reconeixement com «una de les coses que passen en aquest país, que després hi ha qui assenyala que no és obert ni res. Catalana de l'Any [el 2015] i ara la Creu de Sant Jordi. Demostra que aquest país és un país obert, acollidor, que m'ho ha donat tot, i on em trobo molt bé i molt agraïda". Hi afegia que aquest és un reconeixement "a un treball que hem fet en línia i amb la gent, treballant conjuntament. Per tant, considero que, més que per a mi, és per a un tasca que hem pogut fer amb moltes persones a favor de les persones».

Que l'ONG Pro Activa Open Arms d'Òscar Camps, gran amic seu, amb qui justament la setmana passada van ser rebuts al Vaticà pel Sant Pare, també hagi rebut la Creu de Sant Jordi, per a Caram ha estat un doble motiu d'alegria. «És un honor compartir amb ell aquest reconeixement. Aquest sí que és un heroi. S'hi deixa la pell».