El Festival Gong oferirà aquest cap de setmana música medieval i dansa d'Al-Andalus a les coves de Montserrat, a Collbató (Baix Llobregat). El certamen dedicat als nous sons i compromès amb les músiques del món arriba a la seva 13a edició. La sala de la Catedral, a l'interior de les coves, acollirà dissabte, 21 de juliol, el concert Mystica del quartet Airun, un viatge musical i poètic a l'origen de l'experiència mística i a les seves manifestacions al llarg de la història amb personatges com Ramon Llull, Santa Teresa i altres místics.

A la Terrassa, un espai a l'aire lliure amb vistes panoràmiques del Parc Natural de Montserrat, se celebrarà un concert del duet Sarva Mangalam que, amb 'Mant-Serrat, fusionarà els cants de les muntanyes sagrades del Nepal amb la muntanya màgica de Montserrat.

Diumenge, 22 de juliol, a la cova tindrà lloc l´espectacle de dansa i música Itimad, de Nur Camerata & Cia i Un Sol Traç, una trobada entre les arrels andalusines i l´avantguarda, amb música del músic Pedro Burruezo. El mateix dia a la Terrassa hi haurà el concert del cantautor Ferran Palau, que presentarà el seu disc 'Blanc'.Enguany, la Terrassa del Gong aportarà una experiència gastronòmica amb el servei de restauració Happy Foods Eco Friendly, guanyador del programa de TV3 'Joc de Cartes', que oferirà productes gastronòmics de proximitat amb la filosofia 'slow food'.

El festival es complementa amb les activitats d´Inspira Montserrat, que ofereix experiències per a un estil de vida conscient i respectuós amb la natura, amb tallers de preparació de productes i menjars naturals, i xerrades, entre altres activitats.