Més de dues-centes persones van omplir l'església del santuari del Miracle per escoltar, diumenge, els cantaires de Manresa, Solsona i Cardona en un emblemàtic concert que va servir per agermanar les veus de tres cors nascuts a les ribes del Cardener.

Amb motiu del seixantè aniversari de la Coral Cardonina, els històrics Orfeó Manresà i Nova Solsona van acompanyar els cardonins en una reeixida vetllada musical que va fer les delícies del públic assistent. Els manresans, acompanyats pulcrament al piano per Jordi Franch, van obrir el concert amb cinc peces d'alta volada; l'Orfeó Nova Solsona, que l'any vinent celebrarà el seu centenari, va iniciar la seva actuació amb una cançó del compositor Joseph Barnby, i la coral amfitriona va rellevar-los amb un motet de sòlida textura polifònica.

Ja en els cants conjunts, el jove mestre solsoní Joan Boix va dirigir les tres formacions que van oferir una emotiva interpretació de L'emigrant de Verdaguer.

Per la seva banda, Lluís Arguijo, que amb aquest concert s'acomiadava de la direcció de l'orfeó bagenc, va dirigir una vibrant interpretació d' El cant de la senyera amb tot el públic del temple dempeus. Després de l'entrega d'un obsequi als directors d'ambdós orfeons, es va cloure la vetllada amb l'himne republicà El cant del poble, sota la conducció d'Ovidi Cobacho.