La Polifònica de Puig-reig. La família de la reconeguda soprano, traspassada aquest octubre, ha organitzat un acte de comiat que volen compartir amb tota la ciutadania. La cerimònia tindrà lloc el proper dissabte 17 de novembre, a la 1 del migdia, a la catedral de Barcelona. Un acte que es retransmetrà en directe des del Gran Teatre del Liceu.

La formació vocal puig-regenca acompanyarà l'Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre del Liceu en la interpretació de la Missa de Rèquiem , una de les obres més destacades del repertori clàssic que servirà per acomiadar una de les millors sopranos més reconegudes internacionalment.

La presidenta de la Polifònica de Puig-reig, Maria Rosa Riera, ha explicat a Regió7 que per a la formació és un «privilegi» poder participar en l'acte de record a la soprano. La coral puig-regenca manté una estreta relació amb el Gran Teatre del Liceu, i des de fa uns quants anys, la Polifònica ha col·laborat en diverses produccions com a cor d'ampliació de la formació estable del teatre d'òpera. Justament, una d'aquestes darreres col·laboracions va ser el febrer passat amb un concert del Rèquiem de Verdi al Palau de la Música. A més a més, l'Orquestra del Liceu va ser a Puig-reig el setembre passat, en el concert central de celebració del 50è aniversari de la Polifònica sota la batuta del director musical del teatre, el també puig-regenc, Josep Pons.

L'acte del proper 17 de novembre estarà obert a la ciutadania, que podrà seguir la missa funeral en directe des de la mateixa catedral o des del Teatre del Liceu, que obrirà portes especialment per a tothom qui ho vulgui. La retransmissió també es farà a través de La 2 de Televisió Espanyola, que oferirà el senyal a tot l'estat.

Totes les persones que vulguin accedir a qualsevol dels dos espais hauran d'adquirir una entrada gratuïta que podran reservar a partir del 12 de novembre a les 10 del matí i fins al 15 de novembre a les 6 de la tarda a través del web www.liceubacrelona.cat/montserratcaballe o presencialment a les taquilles del teatre.