«Tothom té veu, per tant, tots podem cantar si ho volem». Així explicava el músic gironellenc Jordi Costa 'Sec' un projecte que converteix els espectadors en artistes a través d'un taller de cant grupal. Aquest nou concepte de concert-espectacle es farà dissabte, a les 4 de la tarda, a l'Antic Teatre de la Colònia Vidal de Puig-reig. Una proposta pionera a Europa que ha estat un èxit de convocatòria, com ja va explicar Costa a aquest diari el passat 16 de gener: en tan sols 48 hores, es van inscriure més de 450 persones d'arreu de Catalunya i moltes més es van quedar fora, doblant la previsió inicial d'una cantada per a 200 persones.

La proposta segueix la línia iniciada des de fa deu anys amb els tallers Encants que Costa dirigeix a diversos punts del territori, però amb una diferència. Els tallers del projecte The sing sang sung es desenvoluparan únicament durant una sessió d'entre tres i quatre hores, en què els participants tindran el repte d'aprendre tres o quatre peces a tres veus i interpretar-les en aquella mateixa sessió i sense públic.

Jordi Costa 'Sec', acompanyat del músic manresà Albert Palomar (que està preparant el seu tercer treball), ensenyaran des de l'escenari l'arranjament vocal de les cançons "Mil Ocells" de Txarango, "Help" de The Beatles i "No puedo vivir sin ti" de Los Ronaldos.

El mètode és tant simple com elaborat. No hi haurà cap partitura. Tot es basarà en l'escolta i la repetició de les melodies que els aniran ensenyant durant 3 hores per després interpretar-les en directe. El resultat és que el públic es converteix en l'artista, i per tant, tothom que entra a la sala on es representa The Sing Sang Sung, canta, sense observadors, i per tant, la quarta paret desapareix.

Aquesta proposta està dirigida i oberta a tothom, tant a persones que porten cantant tota la vida coral rere coral, com a persones que només canten a la dutxa. "No s'ha de saber tècnica vocal ni llenguatge musical, simplement tenir ganes de cantar!", remarca Sec.

Jordi Costa ha dedicat la seva vida a dos oficis: l'espectacle i la docència musical. Aquest nou projecte pretén unir aquestes dues grans passions i ajuntar-les en forma de taller-concert-cantada. Format com a cantant i músic a Eòlia i al Taller de Músics de Barcelona, i titulat com a Certified Master Teacher a Estill Voice Training Sistem, Sec s'ha dedicat a la música des del 16 anys. Des de Ratolins, el seu primer grup, fins al seu pas per Strombers, ha militat en nombroses bandes, desenvolupant-se com a cantant i frontman a escenaris de tota mena arreu de la geografia catalana.