Amb un equip manresà i amb la intenció de fer un espectacle per a tots els públics. La setena edició de l'Encesa de la Nova Llum, que se celebrarà el dimecres 20 de febrer a la plaça de Sant Domènec, estrenarà un espectacle interactiu de llum i so que es projectarà a la façana de la Buresa i que ha creat l'empresa manresana Sònica. El fil conductor serà una «coneguda» cançó tradicional catalana, «símbol de pau i llibertat», versionada a càrrec del productor Aleix Martín en tres estils actuals (trap, reggaeton i tech-no), per expressar així «la Catalunya moderna i pluricultural», explicava ahir Lucía Alcaina, directora artística del projecte. L'espectacle començarà quan es faci fosc (a partir de les 7 de la tarda).

La proposta es va presentar ahir a la plaça de Sant Domènec, davant de l'edifici modernista d'Ignasi Oms, amb els promotors de la iniciativa: Òmnium Bages-Moianès amb el seu president, Jordi Corrons; l'empresa Sònica, amb Joan Sanllehí, la directora artística Lucía Alcaina, i Alfons Rodríguez, de Manrusionica, encar-regat de buscar aquest equip «manresà» per a la creació d'un espectacle que necessitarà la participació de la gent: «El públic serà qui li doni vida», deia Alcaina.

Sònica ha disseccionat cadascun dels temes i ha creat diferents escenes de llums que es projectaran i que estaran vinculades a aquestes cançons. A la plaça se situarà un escenari amb una pantalla tàctil pensada perquè els més petits puguin participar-hi. La pantalla tindrà diferents botons que, pitjant-los i combinant-los «amb total llibertat», remarcava Sanllehí, activaran la trentena de llums i les melodies que crearan les escenes que es projectaran a la façana de la Buresa. Com a gest simbòlic, remarcava Alcaina, «el punt de partida de qualsevol escena lumínica serà el color groc».

L'espectacle és «un pas endavant en l'organització de l'Encesa de la Nova Llum», explicava Jordi Corrons. Ara fa set edicions que Òmnium omple d'espelmes la plaça de Sant Domènec i els car-rers del centre històric. I, com fa tres anys, l'entitat suma a l'encesa de 30.000 espelmes una actuació o acció artística a la mateixa plaça, que dimecres protagonitzarà Txema Rico. L'artista plàstic mostrava ahir un esbós, en petit, de l'obra de gran format que farà al mig de la plaça: «Una representació onírica del cosmos». I és que, com explicava, «pensar en espelmetes enceses em va dur al naixement de la llum». La imatge serà resseguida amb milers d'espelmes amb l'ajuda dels voluntaris: «No serà senzill però és un repte», explicava. A Rico l'ajudaran alumnes del cicle d'Animació Sociocultural IES Guillem Catà, que ahir l'acompanyaven.

Òmnium coordina aquesta activitat amb la col·laboració de l'ANC de Manresa, l'AV Barri Antic, Associació de Comerciants del carrer Sobrerroca, plaça Major, Sant Miquel i voltants, Associació Misteriosa Llum, DIESA, El Galliner i particulars.