L'òpera torna avui a la Sala Gran del Kursaal (20 h) amb la representació de L'elisir d'amore de Gaetano Donizetti, una peça amb la cèlebre ària Una furtiva lacrima que a Manresa interpretarà el tenor César Cortés. Un muntatge a càrrec dels Amics de l'Òpera de Sabadell i l'Orquestra Simfònica del Vallès sota la batuta de Daniel Gil de Tejada.

Òpera en dos actes amb llibret de Felice Romani i música de Donizetti, L'elisir d'amore es va estrenar al Teatre Della Canobbiana de Milà el 12 de maig del 1832 i es va poder veure per primer cop al Liceu el 5 de febrer del 1848, on des de llavors s'ha representat 93 vegades. Explica la història de Nemorino, a qui tothom pren per un babau. Potser sí que és una mica, o força, ingenu, però ell sap el que vol i res el pot aturar per tal d'aconseguir-ho. Així, creient absolutament en la història del filtre d'amor que va unir Tristany i Isolda per sempre en un amor apassionat, el seu raonament és que pot intentar el mateix per tal d'aconseguir Adina.

Una hora abans de la funció d'avui, a les 19 h, la Sala Polivalent 1 del teatre acollirà una xerrada introductòria a l'òpera amb el musicòleg Ovidi Cobacho.

Les entrades tenen un preu de 42 euros (40 amb Carnet Galliner, menors de 25 anys i majors de 65) i es poden comprar a les taquilles i a www.kursaal.cat.