Transmetre, a través d'il·lustracions, els sentiments que viuen les persones que pateixen la síndrome d'Asperger. Aquest és l'objectiu de l'exposició +10 #MónAspi, una mostra del jove artista bagenc Oriol Martín Mármol que es pot visitar al vestíbul de la planta 0 de l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa fins al pròxim 26 d'abril.

Dibuixar ha estat sempre la gran passió d'Oriol Martín Mármol, un jove de Sant Joan de Vilatorrada de 21 anys que ha estudiat a l'escola d'Art de Manresa i que actualment s'està formant a l'escola Joso de Barcelona. En aquest centre aprofundeix en continguts d'art gràfic i desenvolupa narracions i guions que posteriorment transforma en històries de còmic.

Habitualment dibuixa a mà en una tauleta gràfica per, després, editar les seves creacions en programes informàtics. La seva trajectòria professional inclou la participació en l'edició del fancine Legacy presentat al Saló del Manga a Barcelona el 2017 i editat per Ancóneo productions. També és autor de diverses exposicions. Actualment treballa en el concepte art i splasharts d'un videojoc amb Animaxts i té exposada una mostra de dibuixos a l'establiment Englantina de Manresa.

L'autor ha volgut expressar, a través de les seves creacions, els sentiments que viuen les persones que pateixen la síndrome d'Asperger, a la vegada que proposa una reflexió sobre l'art i la vida. La síndrome d'Asperger és un trastorn del desenvolupament que s'inclou dins de l'espectre autista i que afecta sobretot la interacció social i la comunicació verbal i no verbal. Tot i que és molt més comú que altres tipus d'autisme, sovint és difícil d'identificar i diagnosticar.

L'art té una funció terapèutica i contribueix en el benestar de les persones. Per això la Fundació Althaia aposta perquè hi hagi activitat artística als vestíbuls de l'Hospital Sant Joan de Déu. L'objectiu és també apropar la cultura a la ciutadania i oferir un entorn més amable a usuaris i familiars.